• Str. Henri Coanda Nr.40, Bl.N14, Sc.A
  • 0747 38 48 48

Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs., nu ezitați să ne contactați!

Un pacient bine informat, este un pacient ideal. Iata cele mai intalnite intrebari in cabinetul stomatologic.

Este indicat sa îmi schimb obturațiile (plombele) daca s-au colorat pe margine?

Daca s-au colorat la limita între materialul de plombă și smalțul dentar, iar această limită nu este închisă etanș, atunci ar trebui schimbată obturația.

Trebuie să mă spal pe dinți în fiecare zi?

Este obligatoriu periajul dinților dimineața și seara după ce am mâncat, deoarece peste noapte alimentele rămase între dinți fermentează și favorizează apariția cariilor interdentare, pe care noi nu le observam cu ochiul liber.

Mi se strică dinții după detartraj/ Îmi afectează smalțul?

Pentru ambele întrebari, răspunsul este simplu – NU. Mai mult de atât, detartrajul este o necesitate.

Pe lângă aspectul inestetic conferit dinților acumularea tartrului poate duce la boli ale gingiilor și parodontale. Din cauza tendinței plăcii bacteriene și tartrului de a se acumula de-a lungul gingiilor acestea se pot irita și infecta, cauzându-le inflamarea cunoscută sub numele de gingivită.

Sub stratul de tartru bacteriile anaerobe afectează smalțul în același mod în care afectează osul subgingival, slăbindu-l. Smalțul de pe care este îndepărtat tartrul și-a pierdut strălucirea, are un aspect mai poros și o colorație mai gălbuie.

Detartrajul este recomandat măcar odată pe an, iar în cazul fumătorilor, la 6 luni. Cu această ocazie medicul dentist va putea detecta și trata și alte eventuale probleme dentare incipiente (carii, etc).

Cât de des trebuie să merg la dentist?

Este indicat să facem o vizită medicului dentist o data la 6 luni.

Trebuie să fac anestezie la fiecare intervenție?

Anestezia se face în funcție de manoperele pe care trebuie sa le efectuam pe fiecare dinte în parte. Daca se efectuează extracții, extirpări, obturații profunde, se recomanda efectuarea anesteziei.

Cu ce pasta de dinți să mă spăl?

La ora actuala exista o gama larga de paste de dinți. Ele pot fi folosite prin alternarea lor pentru o eficienta mai mare. Mai este necesar folosirea atei dentare cât și a apei de gura pentru un rezultat satisfăcător.

Ma va durea?

Medicul dentist al secolului XXI stie manoperele ce pot provoca durere si are acces la substante anestezice de ultima generatie, asa ca puteti fi siguri ca va administra o anestezie inainte de a utiliza manopere/instrumente care pot provoca durere. Sunt si situatii in care medicul dentist va administra anestezia chiar daca nu este nevoie, strict pentru confortul psihic al pacientului.

In concluzie, datorită folosirii pe scara larga a substantelor anestezice, care sunt ieftine si usor de administrat, stomatologia moderna este COMPLET NEDUREROASĂ. Așadar, lăsati spaimele nejustificate și mergeți la dentist ori de cate ori este nevoie de interventia acestuia. Durerea este un concept iesit din uz în practica stomatologica modernă!

Help

Nu găsești răspuns la întrebările tale?

Nu găsești răspuns la întrebările tale? Contactează-ne folosind numărul de telefon sau emailul de mai jos, sau vino în cabinetul nostru stomatologic.

Telefon

0747 38 48 48

Adresa

Str. Henri Coanda Nr.40, Bl.N14, Sc.A