• Str. Henri Coanda Nr.40, Bl.N14, Sc.A
  • 0747 38 48 48

Există o anumită magie în zâmbetul tău. Cum zâmbetul afectează fericirea? De fiecare dată când zâmbești, trimiți cuiva un mesaj vizual pozitiv. Dacă „o imagine valorează cât o mie de cuvinte”, la fel este și un zâmbet frumos. Oamenii de știință știu de mult timp că emoțiile sunt însoțite de numeroase schimbări în organism și că creierul nostru acordă de fapt atenție la ceea ce face corpul nostru, iar cercetările arată că zâmbetul ne afectează emoțiile și că actul de a zâmbi activează mesaje în creier care ne aduce beneficii sănătății și fericirii. În plus, ne putem folosi puterile de zâmbet pentru a avea un impact pozitiv în aproape orice situație socială, iar asta face ca zâmbetul să fie foarte bun pentru noi. Zâmbetul ne îmbunătățește nu numai aspectul, ci și sănătatea.

Cum îi afectează zâmbetul pe bebeluși

Ecografia bebelușului zâmbitor în uter. Știai că de fapt ne naștem zâmbitori? Potrivit cercetărilor, tehnologia cu ultrasunete 3-D arată acum că bebelușii în curs de dezvoltare par să zâmbească în uter. De asemenea, pot plânge și clipi înainte de naștere. Anterior se credea că bebelușii învață să zâmbească după naștere, copiendu-și mamele. Imaginile detaliate 3D arată că bebelușii încep să facă mișcări ale degetelor la 15 săptămâni, să căscă la 18 săptămâni și să zâmbească și să clipească și să plângă la 26 de săptămâni. Și dinții de lapte pot apărea încă de la 12 săptămâni. După ce se nasc, bebelușii continuă să zâmbească (inițial mai ales în somn) și chiar și bebelușii orbi zâmbesc ca răspuns la sunetul vocii umane.

Cum vă afectează zâmbetul sănătatea

Zâmbetul poate combate de fapt stresul. De fiecare dată când zâmbești, organizezi o mică petrecere de bine în creier. Actul de a zâmbi activează mesajele neuronale care îți aduce beneficii sănătății și fericirii. Zâmbetul stimulează mecanismele de recompensă ale creierului nostru într-un mod pe care nici măcar ciocolata, un inductor de plăcere bine privit, nu se poate egala. Și, spre deosebire de multă ciocolată, mult zâmbet te poate face mai sănătos. Zâmbetul are efecte terapeutice documentate și a fost asociat cu:

  • niveluri reduse ale hormonilor de stres (cum ar fi cortizolul, adrenalina și dopamina)
  • creșterea sănătății și a nivelului hormonal care îmbunătățește starea de spirit (cum ar fi endorfinele) și scăderea tensiunii arteriale

Cum îi afectează zâmbetul pe alții

Un bărbat zâmbitor îmbrățișează o femeie fericită în curte Toată lumea știe că citatul „râsul este cel mai bun medicament”. Zâmbetul vă poate stimula starea de spirit și chiar sistemul imunitar și poate crea o atmosferă pozitivă în jurul celorlalți. Știai că zâmbetul tău este de fapt contagios? Așa că, dacă îi zâmbești cuiva, probabil că nu se poate abține să nu zâmbească înapoi. Dacă nu o fac, ei fac un efort conștient să nu o facă. De fiecare dată când zâmbești unei persoane, creierul ei o convinge să-i întoarcă favoarea. Acest lucru vă permite amândoi să eliberați substanțe chimice care se simt bine în creier, să activați centrii de recompensă, făcându-vă pe amândoi mai atractivi și crescând șansele ca amândoi să trăiți o viață mai lungă și mai sănătoasă. Zâmbetul este un scenariu win-win.

Practica noastră este construită în jurul zâmbetului tău

Începerea zilei cu un zâmbet vă poate schimba complet experiența internă și externă. Un zâmbet este ceva ce ar trebui purtat des. Lumea este pur și simplu un loc mai bun când zâmbești. Și vești bune pentru tine, un zâmbet frumos și sănătos este chiar după colț la North Dent. Pentru a descoperi care este cea mai bună procedură de albire dentară sau dentară pentru dumneavoastră vă rugăm să ne contactați. Vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm cu orice sfat putem. Sau, dacă preferați, solicitați o programare și primiți o consultație gratuită. Așteptăm cu nerăbdare să vă îmbunătățim zâmbetul și sănătatea.

Post comment