• Str. Henri Coanda Nr.40, Bl.N14, Sc.A
  • 0747 38 48 48

Când primii dinți încep să apară în gura copilului dumneavoastră, s-ar putea să vă simțiți îngrijorat să îi oferiți îngrijirea dentară potrivită, asigurându-vă că dinții lor rămân albi, curați și fără carii. Dar îngrijirea stomatologică adecvată pentru copii implică mai mult decât doar spălatul pe dinți în fiecare zi.

Iată 5 secrete pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății dinților copilului tău.

Secret #1

Fără suc de fructe pentru copiii sub un an din cauza cariilor dentare, printre alte preocupări legate de sănătate, Academia Americană de Pediatrie recomandă acum să nu fie consumat sucul de fructe copiilor sub un an. Utilizarea excesivă a sucului de fructe poate duce la creșterea în greutate suplimentară și la carii dentare. De asemenea, AAP recomandă ca copiilor mici să nu li se administreze suc la culcare sau din sticle sau pahare acoperite, ușor transportabile, care să le permită să consume suc cu ușurință pe tot parcursul zilei. Știați că sucul de fructe are la fel de mult zahăr ca multe băuturi de zahăr sifon? Bacteriile din interiorul gurii se bucură de zahăr, creând acid ca produs secundar care poate eroda suprafața dinților. Puteți ajuta la controlul acestei creșteri bacteriene, servind fructe proaspete și hrănitoare și alte gustări sănătoase în loc de suc, până la vârsta de un an.

Secret #2

Învață-ți copiii cum să se spele Începe prin a învăța modul corect de a spăla dinții copilului tău. Bebelușii și copiii mici ar trebui să folosească o periuță de dinți foarte moale și o pastă de dinți cu gel, concepute pentru copiii mai mici. Pe măsură ce copiii cresc, îi puteți încuraja să-și păstreze dinții curați oferindu-le produse interesante care fac periajul mai distractiv, inclusiv periuțe și pastă de dinți cu tematică pentru copii. Arătați-i copilului dumneavoastră cum să se perieze folosind mișcări mici, circulare de-a lungul liniei gingiilor și asigurați-vă că încurajați igiena dentară adecvată punându-i să perieze și să folosească ata dentară de două ori pe zi.

Secret #3

Folosește îndulcitori naturali Xilitolul s-a dovedit a fi o modalitate dulce de a învinge bacteriile care pot cauza boli dentare. Xilitolul este un zahăr natural care previne cariile dentare și bolile gingiilor, făcând bacteriile alunecoase în loc să devină lipicioase. Bacteriile produc de obicei acid din zahăr care le ajută să se lipească între ele și de dinții tăi. Acidul descompune și smalțul dinților, provocând carii. Bacteriile nu pot produce acid din xilitol, așa că pur și simplu alunecă de pe dinți și se previne cariile dentare. Este un câștig-câștig pentru copiii mici cu dinte de dulce. Multe gustări și bomboane noi conțin acest îndulcitor fără zahăr, așa că încercați niște gumă sau mentă îndulcită fără zahăr. Puteți începe cu pastă de dinți cu xilitol dimineața, apoi clătirea orală, guma de mestecat după masă sau mentă sau bomboane după gustări. Ai putea termina ziua așa cum ai început-o cu o pastă de dinți cu xilitol și clătire orală.

Secret #4

Periajul uscat al dinților s-a dovedit că periajul dinților copiilor tăi cu o pastă de dinți cu fluor este necesar pentru o sănătate dentară optimă. Dar știai că periajul uscat pe dinți ai copiilor tăi, precum și periajul umed, pot face, de asemenea, o mare diferență în sănătatea orală? Medicii stomatologi sugerează periajul dentar uscat din câteva motive; poți vedea de fapt zona dinților pe care ai periat-o fără ca vederea să fie îngreunată de spumarea pastei de dinți; puteți vedea unde zonele gingiei pot fi înroșite sau iritate prin periaj; și este ușor să vezi dacă gingiile copiilor tăi sângerează după ce s-au periat; periajul uscat reduce, de asemenea, cantitatea de placă acumulată pe dinți; iar periajul uscat masează, de asemenea, gingiile pentru o mai bună sănătate a dinților adolescente cu periaj electric. Da, pastele de dinți oferă proprietăți de combatere a bacteriilor care ajută la protejarea împotriva cariilor și a cariilor, dar periajul uscat al dinților oferă o serie de beneficii și pentru sănătatea orală.

Secret #5

Consultați-vă medicul dentist. Este standard să vizitați medicul dentist de două ori pe an, deoarece periajul și folosirea aței dentare vor scăpa doar de atâtea bacterii. La un moment dat, creșterea bacteriană devine rezistentă, lipindu-se de suprafețele de pe și dintre dinți, chiar și după cele mai viguroase periaj și folosirea aței dentare. Acesta este momentul în care este timpul să apelați la armele mari și să mergeți la medicul dentist, care are instrumente specializate pentru a îndepărta manual această aglomerație pe acumulare, păstrându-vă dinții sănătoși și curați.

Urmând aceste 5 secrete, dinți mai sănătoși sunt aproape pentru copiii tăi. Nu există timp ca prezent pentru a prelua controlul asupra sănătății bucale a copiilor tăi și pentru a vă asigura că dinții lor vor fi frumoși, sănătoși și puternici în anii următori. Dacă doriți să discutați despre sănătatea orală a familiei dvs., vă rugăm să ne contactați la North Dent. Vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm cu orice sfat pe care îl putem oferi. Sau, dacă preferați, solicitați o programare și vă vom oferi o consultație gratuită. Practica noastră este construită în jurul zâmbetului tău.

Post comment